Reindert Spanhove (30) is een muziekproducer, songwriter en multi-instrumentalist uit Leuven, die opereert onder de noemers Frayhm, Myhriel en Miran. Daarnaast is hij te horen als saxofonist bij chill-hop producer Poldoore

Reindert maakte al deel uit van talrijke projecten op podia over de hele wereld, met o.a. Mike Field (CA), Paal Nilssen-Love (NO), Suura (BE), The Magic Mumble Jumble (DE), Circo Simonelli (NL), Pangani (AU) en meer.

Vandaag is Reindert deeltijds actief als vaste educatieve medewerker bij de Leuvense kunstorganisatie WISPER, ten huize OPEK. Daarnaast is hij beschikbaar als privé-leerkracht en producer/coach voor bands en artiesten. 

Opleidingen:

Reindert behaalde een Bachelor in Jazz Saxofoon aan LUCA School of Arts in Leuven en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en studeerde daarna Composition and Performance aan het Rhythmic Music Conservatory in Kopenhagen en de Norwegian Academy of Music in Oslo. Recent behaalde hij zijn Master's Degree in Popular Music aan de University of West-London.

Als Artiest:

Frayhm is Reindert’s downtempo elektronica-alter ego. Samen met Poldoore en de Finse Lo-Fi artiest Kupla werkte hij mee aan de track Forevermore, goed voor 180.000 plays op Spotify. In 2020 releaste Frayhm een eerste EP: Embrace. De single heart; Feelingly verscheen op de compilatie Sleepwalking and Daydreaming van 56 Stuff.

Tijdens de lockdowns in 2021 ontstond Myhriel, ietwat duisterder en meer cinematische elektronica. Het resultaat daarvan is te horen op een eerste release, Yassom, een verhalend album waarop vijf verschillende tracks verweven werden met een verknipte piano-improvisatie.

Als uitlaatklep schrijft Reindert als Miran ook nummers op gitaar in een indie-folk jasje.